dijous, 2 d’agost del 2018

La importància de la prevenció

El "Grup Nacional per a l'Estudi i Assessorament en Úlceres per Pressió y Feridas Cròniques (GNEAUPP)" tenen marcades unes directrius generals sobre prevenció de les úlceres per pressió.

Segons aquestes recomanacions cal tenir en compte que la presència d'úlceres per pressió repercuteix en la qualitat de vida dels usuaris i en l'entorn de les cures. També en el consum de recursos per al sistema de salut, podent fins i tot ocasionar responsabilitats legals al ser considerades, en moltes situacions, un problema evitable.

Segons un estudi del GNEAUPP, al nostre país hi ha al voltant de 100.000 afectats per, almenys, una úlcera per pressió, i el 85% d'ells tenen més de 65 anys. Les úlceres per pressió són, encara hui en ple segle XXI, un problema de salut pública d'envergadura, si es té en compte que la majoria són evitables (els estudis assenyalen que més del 95%) si s'utilitzen els recursos adequats, pel que és molt important l'educació i prevenció dins de la pràctica sanitària.


Per la gran rellevància d'aquest problema de salut pública, es realitzen nombroses campanyes de conscienciació dirigides a tota la societat en general. En la carpeta de Google Drive teniu una d'elles, realitzada pel GNEAUPP i amb la col·laboració de molts famosos que donen suport a la causa. És un vídeo i us anime que ho mireu.

STOP A LES ÚLCERES PER PRESSIÓ!!
Font: Elisa Riva (pixabay)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada