dimecres, 1 d’agost del 2018

Quina és la diferència entre ferides agudes i ferides cròniques?

Hem de saber diferenciar entre ambdós tipus de ferides:

Des de ben xicotets sabem qué és una ferida, però sabries definir exactament què és una ferida? Tècnicament es pot definir com la pèrdua de la continuïtat de la pell que pot ser originada per diferents causes (traumatisme, tall, caiguda, fricció, pressió, intervenció quirúrgica...). Però de ferides hi ha de diversos tipus i no totes tenen la mateixa gravetat ni requereixen les mateixes cures.
  • Ferides agudes: segueixen un procés seqüencial de reparació anatòmic i funcional en un curt període de temps.
  • Ferides cròniques: procés desordenat de reparació sense aconseguir resultats anatòmics ni funcionals en els que s'allarga el temps de curació.
Uns dels principals desafiaments al que ens enfrontem hui dia és el de ferides cròniques. S'estima que més de tretze milions de pacients a tot el món pateixen de ferides cròniques cada any, i aquesta xifra està augmentant pel fet que la població està envellint i a que la diabetis és cada vegada més comú. Les ferides cròniques més comuns en les persones majors són: úlceres del peu diabètic, úlceres venoses en membres inferiors i úlceres per pressió.
Aquestes ferides requereixen una atenció i cura constants per a que la qualitat de vida de la persona que les pateix siga millor. Igual d'important que realitzar una cura, és treballar i avançar-nos perquè no s'arribe a produir, evitant tot el trastorn que implica per a la persona. Per al pacient amb una ferida, especialment una ferida crònica, cercar una cura pot ser frustant i confús. Cada ferida és diferent i cada pacient té necessitats diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada